Nerja

Välkommen till Nerja! 

Denna lilla stad var från början en liten pittoresk fiskeby men som sedan en tid tillbaka har lockat till sig en mångfald av nationaliteter. Detta till trots finns fortfarande den spanska genuina charmen kvar. 

För den som är sugen på äventyr finns möjligheter till diverse olika aktiviteter. 

Under varma dagar kan man vandra Rio Chíllar, floden som har sin begynnelse högt uppe i bergen och mynnar ut i Medelhavet. Man vadar genom floden som ibland bjuder på en strid ström men också stilla vattensamlingar. Efter några timmars vandring når man det omtalade vattenfallet och dess små laguner. Detta är ett äventyr som passar både vuxna som ungdomar. 

Det finns även möjlighet att hyra kajak för att paddla från Burriana Beach till Maro och där svalkar man av sig i havet eller kanske i ett av vattenfallen.

För den som vill utforska marina världen är det lämpligt just i områdena kring Nerja och La Herradura som erbjuder väldigt goda dykvatten. Kristallklart vatten, myllrande liv och vrak att utforska gör dessa områdena intressanta även för den erfarna dykaren. Här finns självklart möjlighet att erhålla dykcertifikat.  

I bergen som mer eller mindre omsluter staden finner man utmanande leder för såväl vandring som cykling. 

Sporten som man bara hörde talas om för några år sedan, Padel, har funnit sitt starka fäste i staden. Banorna som ligger centralt i staden samlar dagligen entusiaster.